Пиперин

5. март 2012.

коментара: 5

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

  1. Petar

    Ima nas u Novoj Pazovi. Slavimo slavu Sveti Jovan. Priča se da smo sa Pipera ali ja u tu priču neverujem.. jer sam tražio prezimena iz Pipera i nema Piperin.

    • Nevena

      Zdravo svima.
      Mi slavimo Lazarevu subotu. Do nekog 4 kolena smo u Sremu a pre toga nemamo informaciju. U crkvenim i opštinskim knjigama sam do nekog kolena.

      Isto se priča da smo iz Crne Gore selo Piperi, ali još niko nije išao tamo tačno da se raspita.

  2. Dusica Davidovic

    Mi Piperini smo iz Surcina .Znamo za pretka Damjana koji se nastanio u Surcinu każu dosavsi iz Crne Gore negde promenivsi prezime …Kakao smo se ranije prezivali neznamo..

  3. Sava

    Ja se prezivam Piperin i iz jako va sam po svemu sto sam cuo i raspitivao se saznao sam da se moi pretci nastanili u jakovu za vreme seoba srba marije terezije, i da smo poreklom iz plemena piperi iz crne gore iz mesta piperi, i da je slovo N dodato kada su se doselili ovde, a planiram da odem do mesta piperi u crnu goru i da probam da nesto vise saznam