Павлов

4. март 2012.

коментара: 2

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Miodrag Pavlov

    Po prepadanju moje porodice, Pavlovi su se iz okoline Uzica preselili u Vojvodinu, Banat, za vreme druge seobe, pod Arsenijem 4 Carnojevicem-Sakabentom.Doselili su se u selo Dobrica u Banatu.Krsna slava porodice je Sveti Nikola.Jedan od poznatijih Pavlova je i Milenko Pavlov, glumac, rodjen u Srpskoj Crnji 1950 godine.

  2. Мр Доситеј Павлов

    ПОРЕКЛО СРПСКЕ ПОРОДИЦЕ “ПАВЛОВ” У ЈУЖНОЈ БАЧКОЈ (СРБИЈА)

    Први досељеници породице Павлов били су под пећким патријархом Арсенијем III Чарнојевићем почетком 1690. године, током Великог бечког рата. Породица се настањује на простор Чуруга. Породица се у почетку бави пољопривредним пословима, касније кроз историју је изнедрила политичаре, грофове, писце и генерале Аустро-угарске монархије. Изворна крсна слава код већине данашњих јужнобачких Павлова из ове породичне лозе је Свети Стефан Првомученик.

    Током Другог светског рата велики број припадника породице Павлов је страдао у Масакру у јужној Бачкој који су извршили фашистичко-окупаторски припадници оружаних снага и војске Краљевине Мађарске за време владавине мађарског регента Миклоша Хортија. Тачан број жртава до данас није познат.

    Данас потомака ове лозе Павлова има по целој јужној Бачкој, већина се и даље налази међу неколико чурушких староседелачких породица, док се остатак налази по местима као што су Нови Сад, Жабаљ и Бачка Паланка. Породица има мешано генетско порекло, јер је кроз историју женске линије највише било Јеврејки, Мађарица и Немица.