Порекло презимена Велимировић

4. март 2012.

коментара: 36

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (36)

Одговорите

36 коментара

  1. Lazar

    Velumirovića ima i u Zemunu. Prema spomenicima na zemunskom groblju, prvi sahranjeni datira iz 1810 godine, što znači da ih je bilo i pre bar 50 godina, tj u osamnaestom veku. Svi ogranci porodica su imali samo žensku decu, osim ogranka mog oca. Danas u tom naslednom redu ima samo dvoje živih muškaraca, moj sin i moja malenkost. Slavimo Vavedenje Presvete Bogorodice.

  2. Мирослав Велимировић

    Моји су из Дружетића, засеок Јовићи, до Г. Главе. Црквене књиге биле су чуване у цркви у селу Памбуковица али су уништене од стране партизана током рата. Наша породица слави Ђурђиц. Упознао сам неколико Велимировића из Загарча код Даниловграда. Ту област чини неколико села, где тврде да су сви Велимировићи на овај свијет одатле… Иначе издижу на Загарачки катун под планином Журим, место фантастичне лепоте, изнад Бара Бојовића.

  3. Cedomir

    Pomaze Bog. Slusao sam price o poreklu iz sela Zagrac, moj cukun deda Cedomir je odatle dosao u selo Milocaj kod Kraljeva. voleo bih nesto vise da saznam o svom poreklu. Hvala unapred.

  4. Nenad Velimirovič

    Prezime Velimirovič, je staro Crnogoracko prezime iz mjesta Donji Zagarač .

  5. Zoka

    Moja porodica Velimirovic je iz Korduna, selo Duga resa. Koliko znam svi preci poticu odatle a mi smo se 1980-te doselili za Pancevo. Slavimo slavu Casne verige

  6. Dragan

    Moja familija Velimirovici su poreklom iz Zagaraca kod Danilovgrada ,bratstvo Radmanovica uz jos desetak bratstava u plemenu Bratonozici. Dvojica brace,mojih predaka, su doseljena preko Andrijevice u Bucince kraj Zitnog Potoka i Prokuplja.Odatle je,par godina pre Berlinskog kongresa iz 1878. predosecajuci propast Turske , moj cukuncukukn deda preselio preko Malog Jastrepca u Srbiju ,u Cestu,opstina Aleksinac i tada preuzeo slavu vecine tamosnjih zitelja ( Arandjelovdan ) Zna se da je stara slava bila Sveti Nikola…
    Dobrodosli su mi svi podaci o Velimirovicima iz Zagaraca .
    064 1482298