Порекло презимена Нешић

28. фебруар 2012.

коментара: 93

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (93)

Одговорите

93 коментара

  1. Nemanja Nesic93

    Moj deda je poreklom sa Kosova. Slavimo sv. Nikolu. Jako malo informacija posedujem o poreklu. Ne znam ni tacan deo Kosova ali je Kosovo sa sigurnoscu. Sa Kosova su otisli u Kursumliju a zatim dalje u svet. Svako ko je Nesic sa Kosova i ima informacije, pisite braco i sestre

    • Milica Nesic

      Dao, moj deda nije sa kosova ali je iz Pirota isto smo Nešić.

    • Bojan Živković

      Poreklom sam od Nešića, sa Kosova i Metohije. Po papirima, tapijama zemlje, koje imamo predak je iz Peći. Jedan od braće odlazi ka Požarevcu, drugi ka Mladenovcu, a moj predak, Nešić Živko, se naseljava u okolini Pirota. Najdalje što se zna, je to da su poreklom iznad Boke Kotorske.

  2. Zoran Nesic

    Nemam nikakvu informaciju o mojim precima..po onome sto mije pokojni otac pricao,doseljeni su u toplcki kraj u selo Vica,i slavimo DJURDJEV DAN,iz okoline Uzica.Sretao sam i cuo prezime Nesic tu i tamo,,nije nesto posebno cesto.Ali me interesuje poreklo odakle su mi preci.Ako ikako moze da se dodje do podataka,,jedino sto se secam je,da se deda zvao Djurdje Nesic,rodj 1892,umro 1974.

  3. Нешић Љубомир

    Поздрав свима.
    У селу Богдање код Трстеника живело је и живи доста Нешића,конкретно моји од кад ја знам:Љубомир, Мирко,Сретен,Данило, Мирољуб. ..
    Слава Свети Никола.
    О пореклу презимена се не зна пуно. . . .

  4. Јелена Нешић

    ,, По своме трагању знам поуздано да су Нешиће у селу Сењу код манастира Раванице(близу Ћуприје,Јагодине и Параћина) увек називали Косовцима, што значи да су дошли са Косова, отприлике после Кочине крајине, крајем 18.века, као досељеници на манастирско имање као земљорадници. Изгледа да је то било повеће братство, јер је по причању пре Другог светског рата било у Сењу 47 кућа Нешића. Сви су славили Света Петку.”
    Из књиге ,,Посвета Петру(Нешићу) Моровићу ”
    Ако неко слави Св.Петку од Нешића, нека се јави ? Велики поздрав браћо и сестре