Искористите велики попуст на ДНК тестирање на Светски ДНК дан

6. март 2018.

коментара: 9

Друштво српских родословаца „Порекло“ организује велику акцију тестирања генетичког прапорекла на Светски ДНК дан, 25. априла 2018. године. Позивамо све заинтересоване да се пријаве најкасније до 24. априла 2018. године.

Друштво је за ову прилику обезбедило велики попуст на тестирање. Уместо пуне цене у износу од 13.000 динара, само 25. априла 2018. цена тестирања биће 6.000 динара! Уз овај износ, потребно је уплатити и најмање 500 динара донације за Српски ДНК пројекат.

Пријаве за тестирање шаљите на [email protected] са назнаком: Пријава за тестирање за Светски ДНК дан. По пријему пријаве добићете све неопходне инструкције за даље кораке.

Чланови Друштва српских родословаца „Порекло“ са плаћеном годишњом чланарином, могу да предложе два кандидата за тестирање по цени од по 6.000 динара. За ове кандидате није потребна уплата донације за Српски ДНК пројекат.

Напомињемо да се тестира Y-ДНК хромозом што значи да је могуће да се тестирају искључиво мушкарци. Добијени резултат је на 23 маркера, а по добијању резултата стручњаци Српског ДНК пројекта даће кратко тумачење резултата.

Резултати ће бити објављени у табели Српског ДНК пројекта.

Српски ДНК пројекат је пионирски подухват Друштва српских родословаца „Порекло“ основан септембра 2012. године, а до данашњег дана обрађени су подаци за преко 1800 људи.

Захваљујући генетичкој генеалогији могуће је одгонетнути тајне порекла појединаца и целе нације.

Будите и Ви један оних који ће на овај начин сазнати своје порекло.

Добро дошли у свет генетичке генеалогије!

Коментари (9)

Одговорите

9 коментара

  1. Сава

    Помаже Бог,да ли ово важи и за Републику Србску?

    • Јовица Кртинић

      Бог Вам помогао! Биће организовано прикупљање узорака преко наших сарадника у Бања Луци. За почетак, уколико сте заинтересовани за тестирање, пријавите се на [email protected]

  2. м

    organizujte i u crnoj gori prikupljanje dnk i racun de da saljemo pare

    • Бранко Тодоровић

      За почетак, шаљу се пријаве, а када буде прикупљање узорака, свакако да ће бити организовано прикупљање и у Црној Гори и у Републици Српској.

  3. srez

    organizujte u crnoj gori i otvorrite racun za doniranje novca

  4. Jeti Sumadinac

    Dobar je ovaj sajt samo tuga velika što niko nece ili e sme nista da napise o centralnoj Srbiji. Sumadinaca nema ni na forumu.Koje teme da se dohvatite samo pisete o Kucima, pivljanima, Licanima, vojvodjanima. Teme i tekstovi o Sumadiji kao da su zabranjani. I ekevica kao da je nepozoljna. Pitam se da li se Sumadinci uopste ne interesuju za svoju proslost ili su iz nekog razloga nepozeljni na ovom sajtu?

    • Јовица Кртинић

      Поштовани Сумадинац, нема забрањених тема о Шумадији. Ако се мало потрудите и прегледате наш портал пажљивије увидећете да смо обрадили бројна шумадијска села и значајне личности из историје Шумадије. Свако је добро дошао.

    • војиненад

      Таман посла да су шумадинци непожељни, треба само мало више да се заинтересују сами за своје порекло и да се укључе у дискусију на форуму. Исто важи и за југ и исток Србије. Чињеница је да предњаче херцеговци, црногорци, далматинци, и уопште крајишници, а у задње време и војвођани су доста активни. За почетак не би било лоше да се и ти тестираш сад у априлу на светски днк дан, и то по повлашћеној цени. Пријаве трају, а како изгледа одзив ће бити опет јако добар. Надам се да ће се и шумадинци масовније пријавити.

  5. Dusan Golo

    Zanima me postoji li mogucnost testiranja u Mostaru?