Ново у дигиталној библиотеци: Петар Рајин Васић – Прохујало кроз село Пиперце

10. децембар 2017.

коментара: 1

Дигитална библиотека портала Порекло богатија је за књигу Петра Рајина Васића “Прохујало кроз село Пиперце”, коју нам је аутор великодушно уступио.

Књига о овом селу које се налази на северној страни Мајевице, објављена је 2017. године у Брчком у тиражу од 300 примерака.

У предговору књиге аутор је навео да је податке о свом родном месту прикупљао целог живота, а навео је и да му је од помоћи била грађа коју је пронашао на нашем порталу, због чега нам је посебно драго.

Књигу Петра Рајина Васића можете прочитати преко следеће везе:

Петар Рајин Васић – Прохујало кроз село Пиперце

Коментари (1)

Одговорите

Један коментар

  1. Мијодраг Иванић

    У ово време, великих сеоба, отуђења, свеопштег наметања заборава историјских чињеница, у српском народу, попут некадашњих гуслара-народних припиведача, појавише се људи који дадоше запис о свом крају, родном месту, породичној историји, фамилијарном пореклу и имену. Значај и улога оваквих радова, монографија, записа о родном крају и људима, тек ће добити своје место у будућности. Слободно можемо рећи да су овакви радиви печат нашег времена, облик савременог народног приповедања, допринос борби против бездушне глобализације, која нас отуђи од нас самих. И супротно томе, никада као у наше време, савременик није имао потребу да зна корен, поријекло, да досегне и покуша сазнати историју породичног имена. У том смислу. Петар Васић кроз дело Прохујало кроз село Пиперце, даје неизмерљив допринос борби против заборава, допринос који ће све значајнији бити како време буде пролазило. Хвала на труду.