Tribine “Genetičko poreklo Srba” u Kruševcu i Trsteniku

3. oktobar 2017.

komentara: 0

Društvo srpskih rodoslovaca “Poreklo” organizuje ove nedelje tribine u Kruševcu i Trsteniku na kojima će biti predstavljen rad Srpskog DNK projekta. Evo i bližih podataka:

U četvrtak 5. oktobra 2017, s početkom u 19 časova u Kulturnom centru u Kruševcu biće održana tribina “Genetičko poreklo Srba” na kojoj će govoriti Jovica Krtinić, predsednik Društva srpskih rodoslovaca “Poreklo” i jedan od osnivača “Srpskog DNK projekta”.

U petak 6. oktobra 2017, s početkom u 19 časova u Većnici narodnog univerziteta u Trsteniku, u organizaciji Narodne biblioteke “Jefimija”, biće održana tribina pod istim nazivom kao i u Kruševcu, a dosadašnja saznanja o genetičkom poreklu Srba predstaviće Jovica Krtinić.

Na obe tribine će po prvi put biti predstavljeni i rezultati istraživanja genetičkog porekla pojedinaca iz Rasinskog okruga.

Takođe, svi zainteresovani moći će da iskoriste veliki popust na DNK testiranje (umesto redovne cene od 13.000 dinara, Društvo je obezbedilo cenu od 6.500 dinara). Testirati se mogu samo muškarci jer se utvrđuje Y-DNK haplotip, tj. praporeklo po muškoj liniji. Zainteresovani za testiranje u Kruševcu i Trsteniku mogu da se najave na [email protected].

Dobro došli!

Komentari (0)

Odgovorite

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.