Портал Порекло објављује студију “Српска народна јела и пића” из 1908. године, објављену у Српском етнографском зборнику у издању Српске краљевске академије. Студију је уредио чувени српски етнолог Јован Ердељановић, који је користио научно дело Станоја М. Мијатовића “Српска народна јела (с прилогом о пићима” у Левчу и у Темнићу” и дело Луке Грђића Бјелокосића “Српска народна јела у Херцеговини и у Босни”.
Ова вредна студија садржи детаљно описане народне начине припреме хране – од пасуља, боба, купуса кромпира до, наравно, меса. Између осталог, овде можете прочитати “рецепте” за припрему кромпира “на тепсију”, пројиног хлеба, бумбар-бурека, а богами и “кљукуше”…
Погледајте ову вредну студију преко следећег линка:
Коментари (0)