Порекло Наташе Миљковић

11. јул 2012.

коментара: 4

РОЂЕНА: У Београду, 25. јануара 1977. године

РОДИТЕЉИ: Отац Милош Миљковић, рођен 1949. у Подујеву, новинар Вечерњих новости, мајка Биљана (девојачки Баштовановић), рођена 1952. у Добоју, социјални радник, радила у Централном затвору у Београду.

КРСНА СЛАВА: Свети Никола (по оцу), Михољдан (по мајци)

О ПРЕЦИМА: Са очеве стране деда је Владимир, а бака Зорка (девојачки Каличанин), родом из села Висока између Прокупља и Куршумлије. Прадеда по оцу је Дража Миљковић, био је земљорадник. Мајчин отац се звао Војислав Баштовановић, родом је из Ваљева, а бака је Видосава Вида, девојачко Новаковић.

РАТНА ПРИЧА: Деда Владимир Миљковић је био партизан у Другом светском рату, у којем је рањен и ослепео. Волео је да препричава своје ратне догодовштине. Други деда није ратовао, припадао је грађанској класи.

АНЕГДОТА: Највише је било прича о томе како су живеле жене Миљковићке. Имале су по шесторо деце и живеле у заједници са мужем и његовом браћом, који су такође имали по шесторо деце. Као мала сам замишљала то као веселу заједницу, али то данас ипак доживљавам другачије. Моја бака је готово цео брак поред себе имала слепог мужа, који једва да ју је и видео пре него што су се узели.

ПОРОДИЦА: Супруг Срђан Тимаров, глумац (син покојне Кларе Мандић), син Лазар.

БИОГРАФИЈА: Основну и средњу школу завршила у Београду. У новинарство ушла са 14 година на ТВ Студио Б, где је радила емисију „Teenage TV“. Са 19 година прешла на БК ТВ. Дипломирала на ФПН, смер међународни односи. Магистрирала у Риму на теми „Политика силе у међународним односима“. Аутор популарне ТВ емисије „Кључ“. Тренутно је уредник у Јутарњем програму РТС.

Више о Наташи на: natasa-miljkovic.com

ИЗВОР: Наташа Миљковић за портал Порекло

 

 

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Vasa

    Lepo je to sto je iznela svoje poreklo, ali ja bih, ako moze, malo da uticem na njeno potomstvo 🙂

  2. mislim da je divna zena s puno harizme i da je srecan onaj ko je prijatelj sa njom ljubka i prijatna i pravo je zadovoljstvo gledati je dok govori jer nosi neku simpaticnost u sebi

  3. Lepa Natasa je malo pisala o baki i dedi sa majcine strane.poticu iz gradjanske porodice, imali su svoju firmu i bili su divni ljudi, dobro situirani, posteni. Druzili su se sa mojim roditeljima.. Natasina baküa je izgledalüa kao princeza iz americkih filmova. Mislim da su medu prvima imali frizider i secam se da sam prvi put probala sladoled, naravno domaci, kod njene baake, teta Vide.

  4. Mlađa

    Odličan novinar.
    Predivna osoba.