Порекло презимена Тепић

16. март 2012.

коментара: 20

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (20)

Одговорите

20 коментара

  1. Zanima me porijeklo Tepća u Prijanima Glamoč zna se Da je polovinom 19. vijeka Savu Tepića privela majka Desanka iz Kovačevaca kod Glamoča. Već nema Tepića u Kovačevcima tako se gubi trag porekla ovih Tepića. Slave Stetog Nikolu.

  2. Tihomir Tepić

    U vrijeme kada je Omer Paša Latas palio Bosnu bile su velike mogracije stanovništva. Tada je došlo do seobe Tepića koji su naseljavali predio oko Koniica. Neki su se selili prema Vojnoj krajini, neki prema Bosanksoj krajini (Skender vakuf, i Ključ). U Domovniku parohije Maslovarske upisan je Dujko Tepić, rođen 1825. godine umro 1906. godine. To je za sada, na pisanim izvorima, najstariji evidentiran Tepić. Ukoliko postoje drugi izvori ili saznanja o prezimenu Tepić molim da mi se o tome piše.

    • Darko

      Od kuda Vama ove informacije,i koliko su tacne?Istine ima jer Tepića ima u Skender Vakufu,danasnjem Knezevu.Slave Aranđelovdan.

    • Tepić Dejan

      Poštovani, u okolini Banja luke, opština Knezevo, postoji citav zaseok Tepića, navodno su postojala dva brata koja su došla iz like( Hrvatske) , tu se naselili i podijelili na gornje i donje Tepiće, sve sto sam uspio dosad saznati odnosi se na to da je navodno tim migracijama velika naseobina Tepića bila u Lici, odakle su jedni otisli prema Srbiji jedni prema centralnoj Bosni, sve ovo je pričao deda meni kao i njegovi roditelji njemu, veliki pozdrav

  3. Vesna Tepic

    Moja familija zivi u Prnjavoru, Republika Srpska. Doselili su se u Prnjavor godine 1958-1960 iz Kotor Varosi ( iz sela Savici I Hrvacani).Slave Svetog Arhandjela Mihaila. Jedan dio je ostao zivjeti u Kotor Varosi. Po djedovoj prici, Tepici su zivjeli u Kotor Varosi jos prije 1900.

  4. НЕМАЊА ТЕПИЋ

    ИСТОО КАО И МАРКО ВУЧЕМ ПОРИЈЕКЛО , СЛАВУ. . .САМО ШТО САМ У БАЊА ЛУЦИ . . .
    ОТАЦ ЗОРАН
    ЂЕД ПЕТАР
    ПРАЂЕД ГАВРО . . ТОЛИКО ШТО ЗНАМ
    ВАЉДА ЋЕ СЕ НАЋИ НЕКО ДА НАМ ТО МАЛО ПОЈАСНИ . ПОЗДРАВ

  5. Tepic Vladimir

    Tepic Vladimir od oca Radovana deda Ostoja, pradeda Vasa. MI smo iz gornje kozice zaseok zunici
    Pored su bile Oljace i ta tri plemena su tu zivela. Na groblju posle Vase nema Tepica, on je bio slep guslao je po zborovima. Predpostavljaju Neki sa Kojima sam pricao da se tu udao. Slavimo Nikoljdan

  6. Dusan Tepic

    Tepici su po pricama sa kolena na koleno prenosenih,poreklom iz okoline pirota.Ne znam tacne godine,ali prica krece davno,za vreme turaka,kada se Jedan od Tepica ozenio,i u to vreme je Beg trebao da spava sa mladom prve noci posle vencanja.Mladozenja Tepic to nikako nije zeleo,i on ubine tog bega,i svi iz te porodice pobegnu negde u Sloveniju,okolina Zidanog mosta,da bi kasnije se preselili u Bosnu oko kozare.U tom seljakanju,bilo je i onih koji su prihvatili pod pritiskom turaka islamsku veru,a i onih koji su vremenom prihvatili i katolicku veru.tako da sada ima tepica u sve tri vere.moj deda je posle 2 svetskog rata,otisao iz Bosanske Dubice u Smederevo,zbog posla i tu je dobio 2 sina.kasnije su zbog posla svi preselili u Pancevo,gde smo i dan danas.Porodicna slava je Sv. Jovan.

  7. Jovan Tepić

    Ja sam Jovan Tepić, iz Temerina, otac mi je Stanislav a dedino ime nosim, pradeda Dusan Tepić. Takodje pokusavam da istrazim poreklo svog prezimena. Deda se doselio u Vojvodinu u Temerin 70ih godina iz Gornje Kozice na Manjaci, iako je svoj radni vek proveo u Austriji gde i danas ima dosta porodica Tepic. Slavimo Sv.Nikolu.

  8. Nikolina

    Moji Tepici su iz okoline Dervente, Republika Srpska. Slave svetog Luku.
    Moja pokojna baka je rekla da su dosli od Krusevca. Pobegli pred nekom begom. I spominjala je Dujka Tepica za najstarijeg za kojeg znaju.

  9. Velibor Tepić

    Moji su poreklom od Skender vakufa, sadašnje Kneževo. Veliki broj Tepića živi u Kneževu i Kotor varoši. Nažalost o pretcimase slabo zna. Đed je bio Aleksa, a moj otac Milan. Imam hvala Bogu brojnu familiju u Banja luci i okolini. U Kneževu otac je imao braću stričeviće i znam da su se mnogo poštovali i voleli. Puno Tepića živi u Vojvodini, posebno Novi sad sa okolinom. Moji su bili posle II sv. rata kolonisti u Česteregu, kod Banatskog Karađorđeva ali su se ubrzo vratili u Levče polje gde su u Lamincima kod Nove topole zasnovali seosko domaćinstvo. Jedan od moje braće stričevića je i dalje na tom imanju.