Poreklo prezimena Velimirović

4. mart 2012.

komentara: 36

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (36)

Odgovorite

36 komentara

  1. Lazar

    Velumirovića ima i u Zemunu. Prema spomenicima na zemunskom groblju, prvi sahranjeni datira iz 1810 godine, što znači da ih je bilo i pre bar 50 godina, tj u osamnaestom veku. Svi ogranci porodica su imali samo žensku decu, osim ogranka mog oca. Danas u tom naslednom redu ima samo dvoje živih muškaraca, moj sin i moja malenkost. Slavimo Vavedenje Presvete Bogorodice.

  2. Miroslav Velimirović

    Moji su iz Družetića, zaseok Jovići, do G. Glave. Crkvene knjige bile su čuvane u crkvi u selu Pambukovica ali su uništene od strane partizana tokom rata. Naša porodica slavi Đurđic. Upoznao sam nekoliko Velimirovića iz Zagarča kod Danilovgrada. Tu oblast čini nekoliko sela, gde tvrde da su svi Velimirovići na ovaj svijet odatle… Inače izdižu na Zagarački katun pod planinom Žurim, mesto fantastične lepote, iznad Bara Bojovića.

  3. Cedomir

    Pomaze Bog. Slusao sam price o poreklu iz sela Zagrac, moj cukun deda Cedomir je odatle dosao u selo Milocaj kod Kraljeva. voleo bih nesto vise da saznam o svom poreklu. Hvala unapred.

  4. Nenad Velimirovič

    Prezime Velimirovič, je staro Crnogoracko prezime iz mjesta Donji Zagarač .

  5. Zoka

    Moja porodica Velimirovic je iz Korduna, selo Duga resa. Koliko znam svi preci poticu odatle a mi smo se 1980-te doselili za Pancevo. Slavimo slavu Casne verige

  6. Dragan

    Moja familija Velimirovici su poreklom iz Zagaraca kod Danilovgrada ,bratstvo Radmanovica uz jos desetak bratstava u plemenu Bratonozici. Dvojica brace,mojih predaka, su doseljena preko Andrijevice u Bucince kraj Zitnog Potoka i Prokuplja.Odatle je,par godina pre Berlinskog kongresa iz 1878. predosecajuci propast Turske , moj cukuncukukn deda preselio preko Malog Jastrepca u Srbiju ,u Cestu,opstina Aleksinac i tada preuzeo slavu vecine tamosnjih zitelja ( Arandjelovdan ) Zna se da je stara slava bila Sveti Nikola…
    Dobrodosli su mi svi podaci o Velimirovicima iz Zagaraca .
    064 1482298