Порекло презимена Милисављевић

24. фебруар 2012.

коментара: 40

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛИСАВЉЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Милисављевић

Хаплогрупа: E1b род А

Порекло: Куршумлија, Србија

Крсна слава: Петковдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (40)

Одговорите

40 коментара

  1. goran milisavljevic

    Ima Milisavljevica i u kursumlijskom selu Vrsevac i u selu Bacoglava koji vode poreklo iz vrsevca slave sv.petku i sv nikolu mislim da su se doselili sa kosova vise neznam a voleo bi da znam.

  2. Aleks

    Pozdrav,

    Moja saznanja su vrlo povrsna i znam da je pradeda dosao u Vojvodinu pocetkom 20og veka iz Like, Siroka Kula, koliko dugo su tamo ziveli ne znam. Krsna slava je Sveti Nikola. Ono sto se prica je da su verovatno sa Kosova dosli u Liku.

    Srdacno,
    Aleks

  3. Nikola

    Pozdrav, ima li iko veze sa Milisavljevićima iz Višegrada, slava je Sv. Arhangel Mihailo…prema predanju i mi smo iz Nikšića došli…

  4. Dragan Milisavljević

    Izgleda da svako ima neku priču o svom poreklu. Moguće je da ta priča ima jedan početak. Ko bi ga znao. Po pisanim tragovima koje imam, poreklo prezimena potiče od pre 1800. godine. Potiče od pretka Sime iz plemena Lazarevića. Njegovi preci su živeli su na Kosovu pod Golešom. Sima Lazarević imao četiri sina. Ivana, Milana, Milisava i Stevana. Živeli su takođe na Kosovu u selu Murgule. Doselili su se u Kušumlijski kraj 1879. Dva sina su se naselila u selo Pljakovo a druga dva u selo Spance.
    Po dolasku sa Kosova, sinovi su nosili svoja posebna prezimena. Ivanovići, Milenovići, Milisavljevići i Vujičići. Meni je nepoznato zašto su Stevanovi prešli u Vujičiće.
    U dokumentu se pominju i ratovi i učešće pojedinih predaka u ratovima protiv Turaka i Bugara.
    U dokementu se pominje dosta toga, a o tome nekom drugom prilikom.
    Ako neko pročita ovo i misli da poseduje podatke koje možemo da razmenimo, voleo bih da mi se javi na mejl.
    Pozdrav!

  5. Natasa Milisavljevic

    Moje porodicno stablo datira iz 1803. godine od pretka Gaje doseljenog iz Krivog Vira u selo Markovac kod Velike Plane. Krsna slava nam je sv, Jovan i staro kumstvo porodica Pesic takodje iz Markovca. Ukoliko smatrate da pripadate ovoj lozi saljem rodoslovno stablo i ukoliko imate neke podatke za dopunu javite se. Volela bih da prosirim stablo jer su mnogi emigrirali iz podrucja Krivog Vira zato smatram da ne poticemo odatle vec da se emigriralo pod najezdom turaka.

  6. Sladjana

    Milisavljevica ima dosta u mestu Druzetici opstina Gornji Milanovac…Deda mi je pricao da su njemu njegovi stari pricali da su doseljenici iz okoline Niksica

  7. Драган Милосављевић

    Драги моји Милосављевићи,
    Већ више од 15 година радим на изради породичног стабла.
    Ми смо Милосављевићи из села Лужана код Алексинца, надимак нашој фамилији је “Бајкић”, славимо Св.Јована Крститеља.
    Према речима једне моје сада већ покојне рођаке, постајале су разне предпоставке одакле смо досељени, једни кажу пиротски, други врањски а трећи метохијски крај…
    На жалост и поред дугогодишњег истраживања даље од чукундеда Антанасија Милосављевића који је живео 105 година, нисам даље стигао.
    Пошто код нас свака фамилија има надима, имамо у селу Лужану још три фамилије Милосављевића, једни су призећени, а са другима да знам нисмо род.
    Занимљиво је још и ово, у селу Корман код Алексинца, на само 12км од Лужана постоји фамилија са презименом Милосављевић а надимак исти као и наш-“Бајкићи”!
    Волео бих ако неко нешто зна да пише или да се јави на 063/8928963.
    Драган

  8. hermenaut

    Milosavljevići žive i u okolini Brusa, u selima Lepenac i Botunja.
    Što se tiče Milosavljevića u Lepencu, kao krsnu slavu slave Sv. oca Nikolaja Mirlikijskog. Postoje priče da su poreklom iz Kotora, došli na Kosovo, potom preko Raške došli na područije Brusa, no priča se zasniva na nepotvrđenim činjenicama. Bio bi zahvalan na ukazivanju na bilo kakav izvor ili literaturu o poreklu. Unapred hvala.

  9. Milun Milisavljevic

    Evo ja sam Milisavljevic iz Sumadije,selo Plaskovac kod Topole .Pa ako neko ima neke informacije o mom prezimenu voleo bih da znam. A trenutno cekam rezultate od DNK testa .pa cemo videte i saznati mozda nesto vise. Pozdrav

    • Миодраг

      У околини Владимираца (западна Србија) постојала је фамилија Стојадиновић која је водила порекло од Милисављевића из Босне, од Ћор Петра. Да ли неко зна још нешто о овоме?

      • Milisavkjević Jovana

        Moja porodica je iz sela kod Vladimiraca, 6 porodica je Milisavljević, potičemo od Petra Mrkonje, i slavimo sv Nikolu. Po saznanju, Petar je došao iz Čačka u selo Jalovik i to je sve sto znamo.

  10. NINA

    Zdravo ja sam isto Milisavljevic !
    Ne znam nista o svom stablu ali primecujem da niko nije ovde pomenuo da slavi slavu Sv. Agatonik kao sto mi slavimo. Mi smo iz Kursumlije.