Милешић

24. фебруар 2012.

коментара: 7

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (7)

Одговорите

7 коментара

  1. sinisa milesic

    Nista neznam o svom prezimenu milesic zivim u chicagu ako znate poreklo javite

    • Бранко Тодоровић

      А знате ли одакле сте дошли у Чикаго, из ког места или краја, која вам је крсна слава? Јер Милешића има разних, а ми не знамо од који сте ви и ваша породица, па бисте требали написати и те податке.

  2. sinisa milesic

    Mi milesici smo iz okoline zenica selo drivusa oceva slava je sveti nikola mislim da se ocev dido doselio u zenicu mislim od kupresa nisam siguran to je vrlo retko prezime gledao sam imenik u srbiji i ne postoji prezime milesic jedno vidio sam u tivat crna gora i par u hrvatskoj nemogu se sjetim koji grad bas sto je rjetko prezime bas me zanima porjeklo i kako nastalo to prezime hvala unapred

    • sinisa

      Kad mogu da ocekujem odgovor

      • Бранко Тодоровић

        Милешићи Никољштаци се помињу у Шематизму митрополије Дабро-босанске за 1882. годину у Сарајеву Граду, а Милешевићи Никољштаци у Гудавцу на Купресу.

        Ови први осим Никољдана славе још и Ђурђиц, те Св. Симеона Богопримца, пореклом су од Манастира Моштанице код Дубице, те од Тешња.

        За нешто више детаља, ваљало би погледати у Дигиталној библиотеци портала Порекло, па је моја препорука да тамо потражите, а уколико нешто нађете, поставите па ћемо видети шта даље можемо да урадимо. Искрено, то није мој крај да бих вам могао дати бољи савет за сада, али обично наш посао и јесте да упутимо заинтересоване да сами трагају, јер сложитеће се да послови који за једну породицу могу трајати месецима, а где заинтересованих има на стотине и хиљаде, не може да обради група ентузијаста… ма колико их било. 🙂

  3. jovo

    Ja sam kao iSiniša iz Drivuše i meni je poznato da su današnji Milešići pre 150 godina imali prezime Milišić.Na pravoslavnom groblju u Drivuši postoji spomenik na kojem piše da se Ilinka Gujić udala za Iliju Milišića 1853 godine.Milišića ima u Hrcegovini i to prezime je hercegovačko.