Порекло презимена Мијић

24. фебруар 2012.

коментара: 19

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (19)

Одговорите

19 коментара

  1. Slavomir Dedić

    Овим вас извештавам да је написана књига о Буковачким салашима код Сомбора. У књизи су на много места поменуте и описане старе Буковачке фамилије:
    1. Бандобрански, 2. Брбаклић, 3. Букалов, 4. Вујковић, 5. Галетин, 6. Дедић, 7. Зечев,
    8. Јањатовић, 9. Каралић, 10. Ковачић, 11. Кунић, 12. Лазић, 13. Мијић, 14. Миковић,
    15. Миросављевић, 16. Настасић, 17. Средојевић, 18. Чонић,
    19. Шљукић. Ако преко ГУГЛА потражите: БУКОВАЧКИ САЛАШИ КЊИГА (ћирилицом) добићете детаљније информације. За штампање књиге потребно нам је барем 6000 евра, што овај аутор не може скупити, па молим оне које ова књига интересује да се пријаве као донатори.

  2. Milana Vuković

    Moje devojačko prezime je Mijić.Krsna slava je Djurdjevdan.Rodom sam iz Krupe na Vrbasu a poreklo nam je tako kažu iz Crne Gore.Dad živimo u Liparu selo na severu Vojvodine.Pozdrav za sve Mijiće.

  3. Miladin

    Ja sam Mijic Jezera-Teslic po predanju nas predak Mijo i njegov brat Nedo bjezeci od turaka mijenjajuci vise mijesta po sumama dolaze u Jezera planinsko selo u podnozju Vucije planine i tu se nastanjuju i od Mije nastaju Mijic a od Nede Nedic. Slavimo svi svetog velikomucenika Georgija Djurdjevdan. Po usmenom predanju Mijo i Nedo su sa Ozrena Vozuca i dasu se prezivali Todic. Iz jezera smo se raselili okolinu Sombora Stanisic, Sremska Mitrovica Mandjelos, Mladenovac, Barannja, Djakovo i ostali smo protjerani u poslijednjem ratu i nastanjeni smo u okolini Teslica