Порекло презимена Међедовић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Међедовић

Порекло презимена Међедовић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (7)

 • Иван Међедовић

  Поштовани, зовем се Иван Међедовић и занима ме порекло моје породице. Крсна слава нам је Ђурђевдан.
  Имам брата Милана а отац нам је био Милош (рођ. 1922. у Бгд а преминуо 2011.). Милош је имао брата Момчила (рођ. 1927. у Бгд а преминуо 1987.) који има два сина Властимира и Александра и сви живимо у Београду. Средњи брат Милоша и Момчила је Милан, (рођ. 1925.) који је погинуо у 2. светском рату у околини Зајечара 1944. и сахрањен је на старом гробљу у Бору. Није имао потомака. Имали су и сестру Милицу, која је умрла као мала од туберкулозе.
  Мој деда је Божидар (рођ.1892.) а бака је Босиљка, девојачко Илић била је из Брестовца код Бора, где ју је деда упознао јер је трговао дрвеном грађом у том крају. Деда је имао сестру Милицу, удата за Владу Јовановића, и имала је синове Славу и Србу.
  Мој прадеда се звао Миленко и мислим да је био настањен у Годовику. Његове сестре су биле: Иванка, жена Живојина Кузмановића из Белог Поља код Обреновца, Милосава, жена Милоша Броћића из Гуче, Ана, жена Вићентија Савића из Речице,Станка, жена Обрада Радовановића из Годовика.
  Чукундеда се звао Василије Међедовић (умро 1908.), у породици се уз његово име увек додавало Честити, и оно што знам је да је живео у селу Годовик код Ужичке Пожеге.
  По неким причама у село Годовик су Међедовићи дошли из Новог Пазара а пре тога су били из околине Колашина. Ово су подаци које нико из породице није могао да потврди да је чуо од предака.
  Да ли неко има још нека сазнања о овим Међедовићима? Какве везе имају са Међедовићима који су у Црној Гори, Херцеговини или из околине Бања Луке?
  Поздрав свима.

  Одговори
 • Medo Medjedovic

  ,,Bio jedan Pasa , ozenio Pravoslavku i imao 5 sinova. Raspadom Otomanskog carstva (izabrao Medjedovic jer su ga tako zvali) dvoica uzese majcinu vjeru,jedan podje u Niksic(Ujacevina) , troica ostase u BP kod oca kao muslimani.“ rece mi djed davno.Nista ne rece za jednog-nije znao … Kasnije je jedna kuca uzela prezime zbog krvi. Od koih nema puno potomaka.

  Одговори
 • Medo 2

  Sa mlecanima dolazi familija Lendsberg u Niksic koja se grana na Pesikane , Niksice. Medjedovici su nastali od Marka Pesikana. Zbog krvne osvete Niksici se sele po Hrvatskoj Bosni , a jedan drio Medjedovica ide u Kolasin i krije se kod Bulatovica da bi na neki otisli na Obrov primili Islam drugi Srbija, Bosna itd…
  – Vikipedija
  – stara Crna Gora(Jovan E.)itd…

  Одговори
 • Medix

  Sa mlecanima dolazi familija Lendsberg u Niksic koja se grana na Pesikane , Niksice. Medjedovici su nastali od Marka Pesikana. Zbog krvne osvete Niksici se sele po Hrvatskoj Bosni , a jedan drio Medjedovica ide u Kolasin i krije se kod Bulatovica da bi na neki otisli na Obrov primili Islam drugi Srbija, Bosna itd…
  – Vikipedija
  – stara Crna Gora(Jovan E.)itd…

  Одговори
 • Medix

  Lendsberg familija je izvorno katolicka , a ima i jevreja. Primili su pravoslavlje u Niksicu Pa islam po Bosni i Sandzaku , a ima ih katolika po Hrvatskoj.

  Одговори
 • Medix

  Kad kazem ima ih , odnosi se na njihove potomke koji su promijenili prezimena. Medjedovic , Ni(k)sic , Pesikan.

  Одговори
  • Ivan Međedović

   Медо, Медикс,
   Хвала Вам на информаијама које сте поделили на овом форуму. Остаје ми да од Међедовића у Пожеги добијем податке о предцима а онда да се са тим подацима обратим Вама који имате информације из ЦГ.

   Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top