Порекло презимена Лукин

22. фебруар 2012.

коментара: 3

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

  1. Dragomir

    Zovem se Dragomir Lukin, inace zivim u Skoplju. Otac mi je poreklom iz Srpske Crnje u Vojvodini gde je i rodjen 1940 god. Njegov otac to jest moj deda se zove isto Dragomir Lukin i mislim da je rodjen u Srpskoj Crnji koja se tada zvala samo Crnja.

  2. Светозар Лукин

    Живим у Румунију у српском селу Варјаш ,зовем се Светозар Лукин ,а крсна ми слава Свети Аранћел,у главном знам све о својим пореклом од 1920 од после великог рата и поделе Баната,желим да знам одакле потиче моје презиме ,дали из Баната ил се моја фамилија доселила у Банат.

  3. Zoka

    Pozdrav, familija mog supruga se preziva Lukin. Inače, mesto rođenja i prebivalište supruga, njegovog oca, dede, pradede je Vojka u Sremu (kod Stare Pazove). Krsna slava je Sveti Luka i to je sve od podataka koje posedujemo. Ukoliko neko ima podatke o kretanju ove familije u periodu do 1900.g., neka objavi. Interesuje nas odakle se vodi poreklo. Hvala!