Порекло презимена Зивлак

18. фебруар 2012.

коментара: 54

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (54)

Одговорите

54 коментара

  1. Milan

    Ali ponovo cu reci,mi smo potomci autohtonih Srba Dalmacije iz Dicma.nikakve mi veze nemamo sa Montenegrinima i njihovom mesavinom koji imaju to jeste jedan deo su Srbi ,ali isto tako i dobar deo njih se mesao sa sćiptarima a i ostaci Ilira su kod njih zastupljeni.Tako da su oni(montenegrini)jedan dobar mix-cega,ni oni sami ne znaju.Zato su malo Srbi,pa malo tzv cgorci.

  2. Strahinja Zivlak

    Pozdrav rodjaci, moja saznanja nisu kao vasa, moram priznati da sam puno saznao o nasem prezimenu. Ja bih se zadrzao na toj 1700toj godini jer sve dalje od toga je suvise diskutabilno, i naravno ono ko u sta hoce da veruje, tacnije kome sta odgovara. Moja saznanja o mom poreklu do sad su bila sledeca: rodjen sam i poceo svoj zivot u selu Nakovo, nadomak grada Kikinde gde i sad zivim. Secam se razgovora sa pokojnim dedom i jako malo znam, tacnije da je on kao mladic dosao kolonizacijom cini mi se 1943ce iz okoline Bosanskog Grahova mesto se zvalo Zebe. Vernik koliko se secam nije bio celog svog zivota, postao je kad je komunizam prosao, ispunio sam mu poslednju zelju a ona je glasila “ne zelim popa kad me budu spustali”. Slavili smo slavu Djurdjevdan do njegove smrti, posle nismo zbog porodicnih problema. Slavu cu nastaviti kad osnujem svoju porodicu. Saznao sam citajuci sve sto ste napisali i drago mi je sto je to nasa slava ali postavlja mi se pitanje u glavi, kako je on posle toliko godina komunizma odlucio bas za tu slavu..istrazicu. Imam i porodicno stablo u kuci gde je ziveo i moracu ga pronaci, ako jos nesto pronadjem, bilo kakve spise, knjige, bilo sta, koga zanima neka mi se javi na mail pa cu drage volje proslediti. Jos jedna stvar vezna za przimena, citajuci sve ovo secam se na pocetku da je neko spomenu da su postajale porodice u kojima je bilo i po tri prezimena, moja neka vizija je da je vrlo moguce cinjenica da je neki nas daleki rodjak uzeo sebi prezime Zivlak jer ga je tamo neki Turcin pohvalio za neki trud, rad ili sl.ovaj ga pitao sta ti to znaci, Turcin mu nekako objasnio i kao eto to je moje prezime, malo smesno zvuci ali bar po meni verovatno. No suvise je to daleko za kopanje ako me razumete. Hvala svima u svakom slucaju, ako saznam nesto pisacu vam. I da, imam jako veliku zelju obici Grahovo i sva ta mesta u okolini, bar da vidim kuda se kretao moj deda i gde je ziveo, to mi mnogo znaci. Pozdrav rodjaci, zivi i zdravi bili.
    Moj mail: [email protected]

  3. Stevan Zivlak

    Postovani Strahinja,

    Otidi u Nakovu kod Rade Zivlaka, on ce ti sve lepo objasniti o porodici Zivlak.
    Mozes ga pozdraviti.
    Kako ti se zvao deda ?

    Pozdrav

    Stevan Zivlak