Порекло презимена Влајић

14. фебруара 2012.

коментара: 25

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (25)

Одговорите

25 коментара

 1. Radoljub

  Za gospođu Milu: Kako mogu doći do te knjige o Vlajićima, koju vi pominjete?

 2. starosedeoc

  postovanje, u zarkovu ima 2 familije vlajic, koje nisu rod jer je Vlajko uzeo zenu sa detetom iz layarevca ,u znak zahvalnosti dete je uzelo slavu Petrovdan i vlajici koji slave petrovdan imaju belu svecu nisu u krvnom srodstvu sa vlajicima koji slave isto petrovdan i imaju zutu svecu , yato se ti vlajici imaju nadimak beli (jer imaju belu svecu) a drugi crni… pozdrav..

 3. Andjelka

  Moji Vlajici zive u Banatu ,u koji su dosli 1930 iz B.Krajine.Slava Sveti Marko

 4. slobodan pavlovic

  Sramotno ali istinito da ja neznam nista o svom poreklu, Otac Milenko Pavlovic je rodjen u selu Konatice kod Drazevca, i jedino sto znam da familija sigurno vodi poreklo od familije Vajic iz Zarkova koji slave Durdjevdan. Ja sam rodjen na Djurdjevdan i to mi je slava i danas. Deda se zvao Radoslav i bio je solunac. Dalje ne znam nista. Molim vas pomozite ako znate nesto vise.Unapred zahvalan. Slobodan Pavlovic

 5. Ivana

  Vlajica ima i u okolini Krusevca, selo Modrica i Gornji Stepos takodje,a mozda i druga okolna sela.. Slave slavu Teodorova subota.

 6. IVANA VLAJIĆ

  Moj deda je bio iz Ćuprije, a njegovi preci iz sela Djunis…slavimo Đurđic

  • Dragana

   Ja sam iz okoline Paracina,tacnije selo Raševica. Tu ima ndkoliko porodica s prezimenom Vlajic i svi zive u jednom delu sela i slave Djurdjevdan. Ja sam takodje od tih Vlajica,ali neki moj predak se preselio u drugi deo sela i preuzeo za krsnu slavu Sv.Nikolu jer je to slava koju slavi ta familija koja zivi tu u tom delu i taj plac ma kome je kuca je kupljen od njih i uz konsultacije sa svestenikom slavi se Sv.Nikola. O poreklu sam pokusavala vise puta da nesto sazmam,ali upotrebljivih informacija nije bilo. Znam da postoje Vlajici u Paracinu,nije mi poznato da smo familija. Ima ih i u Cupriji,od toga neki vode poreklo od ove moje familije iz Rasevice,a za ostale mi nije poznato. Ako iko nesto zna,molim da javi. Unapred hvala

 7. vlajic (vlaic) Djordje

  ja sam rodjen u hrvatskoj u opstina Grubisno polje.Bilo nas je dvije porodicedo 91 god.slavimo SV.NIKOLU posna slava.Po mom rodjenju sam imao krsteno prezime VLAJIC a doslo je do greske( slucajno)i pri vadjenju rodnog lista 70-ih godina upisali mi prezime VLAIC BEZ SLOVA J.od tada mi sva dokumentacija na vlaic.
  pozdrav svim rodjacima jer nase prezime nije izmisljeno nego je mnogo rasprostranjeno po svetu