Порекло презимена Милић

5. фебруар 2012.

коментара: 63

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Милић

Хаплогрупа: I1 род Д

Порекло: Горњи Вакуф, Босна и Херцеговина

Крсна слава: католик

Контакт:
________________________

Милић

Хаплогрупа: R1a Z280 L1280

Порекло: Табанци-Тршић, Зворник, Република Српска

Крсна слава: Аврамијевдан

Контакт:
_________________________

Милић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Јабучје, Лајковац, Србија

Крсна слава: Ђурђиц

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (63)

Одговорите

63 коментара

  1. Marko Milic

    Milici selo Skulanevo centralno Kosovo .Krsna slava Djurdjic .Dosli na centralno Kosovo iz okoline Gnjilana selo Sojevo..Oko 1820..Da li znate ranije poreklo ? Inace su nas zvali Sojevci verovatno kad smo se tamo doselili pa nam je prezime bilo Dursuncic pa kasnije Milic.Ako neko ima slicno poreklo neka se javi

    • Tatjana

      Moj deda je sada pokojni Slobodan Milić iz Skulaneva, slavili smo i Đurđevdan i Đurđic. Našu familiju su zvali Drsunci. Sada smo svi u raseljeništvu, poslednji je otišao ujak iz sela, i to pre dve godine.
      U Skulanevu je više od 30 domaćinstava bilo Milić.
      Moja majka je Zorica Milić, udata Perić. Verovatno smo u nekom daljem srodstvu pa bih Vas pitala za ime vašeg oca ili dede ili nekog drugog člana porodice koji je živeo u Skulanevu pre 1999. godine.
      Srdačan pozdrav

      • Marko

        Otac Zlatko deda Bozidar pradeda Apostol
        Sada zivimo u Beogradu inace smo ziveli u K.polju i Lipljanu
        Imam rodjaka jos u Skulanevu Radojica Milic
        Sto posto smo rod nema greske
        Gde vi zivite sada ?

    • Dejan Ristić

      Moja porodica se prema pričama starih krajem 19. veka iz Skulaneva doselila na teritoriju Toplice, zvali su nas “dursumi” u selu, vrv izvedenica od Dursun. Po tim pričama deo familije ostao je u Skulanevu. Ako ste zainteresovani, možete me kontaktirati na mejl [email protected]

  2. Mirjana

    Porodica Milic,krsna slava Arandjelovdan, Beograd. Moja porodica je u Beogradu od mog cukundede dalje ne znam.

    • Milovan Milic

      Postovana Mirjana, procitao sam Vasu objavu u kojoj navodite da slavite Aranđelov dan,što je i slava mojih Milica iz Crne Gore.
      Znam da su se naši rođaci odselili iz okoline Nikšica u Srbiju 1893.god.Znam njihova imena,Vidak, Srdan i Milovan.
      U koliko Vam ovo nesto znači,javite.
      Obično krsna slava je pokazatelj da li se radi o rođacima.

    • Dejan Milic

      Mirjana i ja se prezivam Milic.Slavim Arandjelov dan.Naselili smo se u Toplici ,opstina Zitoradja selo Staro Momcilovo.Dosli smo sa Vlasine gde mi je Miltenovic rekao da su Milici imali zatvor,po tome sam zakljucio da su bili granicari i odrzavali red.Moram otici na Vlasinu da se raspitam odakle su naselili ovu planinu.

  3. Tatjana

    Moj deda je sada pokojni Slobodan Milić iz Skulaneva, slavili smo i Đurđevdan i Đurđic. Našu familiju su zvali Drsunci. Sada smo svi u raseljeništvu, poslednji je otišao ujak iz sela, i to pre dve godine.
    U Skulanevu je više od 30 domaćinstava bilo Milić.
    Moja majka je Zorica Milić, udata Perić. Verovatno smo u nekom daljem srodstvu pa bih Vas pitala za ime vašeg oca ili dede ili nekog drugog člana porodice koji je živeo u Skulanevu pre 1999. godine.
    Srdačan pozdrav

  4. Dejan Milic

    Familija Milic iz sela Ljuljaka izmedju Kragujevca i Gornjeg Milanovca. Hoću da kažem da ima 18 kuća sve ukupno. Ranije smo se prezivali Rajić tačnije za vreme turaka i dok smo bežali promenili smo u Milic. Poticemo direktno od Tanaskovog brata.

  5. Jovo Mili6

    Milić,selo Ćetojevići opština Ilijaš sarajevsko – romanijska regija. Slavimo krsnu slavu Djurdjevdan. Ima Milić još u okolini Sarajeva tačnije u Rakovici slave krsnu slavu Djurdjevdan. U opštini Ilijaš je još bilo Milića sa planine Čemerno slave krsnu slavu Djurdjic.
    Prema nekim pricama vodimo porijeklo iz Drobnjaka od Pejovića.

  6. Младен Милић

    Da li ima opcija za snimanje audio poruke. Mnogo trebam da pisem.
    Ukratko, dosta sam istrazivao o svom prezimenu, koje je veoma rasprostranjeno sirom Balkana.
    Pronasao sam i crkvene beleznice gde se pominje Milić, Milićevi, Milići.
    Najdalje sto sam otisao je 17. vek. Potice sa Kosova.
    Nakon Austro-Turskog rata krajem 17. veka doslo je do velike seobe Srba sa Kosova.
    Medju kojima su bili i Milići.
    Ukratko od mene.
    Ne mogu da tvrdim 100% za podatke.
    Hvala i pozdrav

    • Maja Milić

      Poštovani Mladene,

      mene ovo jako zanima što ste istraživali. Molim vas javite mi se na mail [email protected] pa se cujemo za dalje, mozemo i preko audio poruke.
      Ja sam Maja Milić, 37, iz Slavonskog Broda, ali moj dida Nikola Milić je iz Gornjih Utora u dalmatinskoj Zagori, to je selo gdje je bilo 60% prezime Milić u cijelom selu. Znam još 2 generacije unazad imena koja je moj otac istraživao. Kaže da su mu tu i preci bili, ali mene zanima odakle su oni došli, još dalje unazad u povijest.

      Bilo bi super kad biste mi se javili. Hvala puno i lijepi pozdrav svima, zanimljivo je ovo citati.
      Maja

    • Aleksandra

      Moji preci Milići su sa Kosova, okolina Peći. Pred najezdom Turaka u okviru Velike seobe Srba stigli su do mesta Százhalombatta, pored Budimpešte, gde su živeli do početka 20.veka. Na osnovu mirovnog sporazuma izmedju Kraljevine SHS i Madjarske optirali su (tzv.optanti) da se vrate u svoju zemlju , te su ih naselili u Vojvodinu, Banat, selo Putnikovo. Iako je deda slavio Sv.Jovana Krstitelja, ikonica koja je doneta sa Kosova i čuvana vekovima je Sv. Nikola.

      • Илија

        Милић. Општина Мерошина село Баличевац ( то вам је између Ниша и Прокупља, близу је Косова поља одакле Ви водите порекло ) . Слава је такође Свети Јован. Да ли знате нешто више о вашем пореклу, пошто ја о мом нажалост не знам много, а презиме и слава се у нашем случају ретко поклапају?

  7. Milic Vesna

    Deda Milivoj Milic..otac Zivota Milic Smederevo ..Landolfi selo..kursna salva Djurdjic.

  8. Milić iz Glasovika

    Ja sam Milić poreklom iz Glasovika i znam da je moj deda Milija imao brata Petka od kog su Petkovići oni sad žive u Beogradu.Takodje znam da su Milići došli u Glasovik iz Vlasine Rida za vreme I Svetskog rata.Slavimo Svetog Jovana.

    • Илија

      Милић из Баличевца ( близу смо ) . Слава је такође Свети Јован. Да ли знате нешто више о вашем пореклу?

    • Dejan Milic

      Milic selo Staro Momcilovo i mi smo dosli sa Vlasine ali ranije jos dok su Turci poceli da se iseljavaju.Jedan moj rodjak poseduje ugovor sa Turcinom.Saznao sam od Miltenovica sa Vlasine da su Milic-i imali zatvor na Vlasini.Njegovog dedu su uhapsili jer je krao ovce.Moram ici na Vlasinu da se raspitam odakle smo naselili ovu planinu.

  9. Goran

    Selo Velji Brijeg opština Zubin Potok, krsna slava Djurdjevdan (velika) i Sv.Ilija-Ilindan (mala). Rodjen od oca Dimitrija, dede Miloja, pradede Dimitrija i čukun dede Milovana. Pradeda Dimitrije rodjen 1890god. u selu Velji Brijeg. Staro nam je prezime Drobnjak i neznam kada je promenjeno, znam samo da je narod sa severa KiM pod Arsenijem se zaputio ka Vojvodini, kasnije staroj Hercegovini i sa Žabljaka (Crna Gora) se vratio na prostore Ibarskog Kolašina.