Порекло презимена Кулачин

5. фебруар 2012.

коментара: 1

Презиме Кулачин среће се у Србобрану (Војводина). Према предању, Кулачини потичу од Гликића из Херцеговине. У Војводину су дошли у великој сеоби  народа са патријархом Арсенијем Чарнојевићем. Неки су тада доспели чак и до данашње Украјине.

Како пише Војислав Михајловић у “Српском презименику”, презиме Кулачин се појављује као презиме Kulacsin у Бачкој: у Сентомашу (данас Србобран) 1720, Мошорину 1797. и Старој Моравици 1834. године.

Сродно презиме је Кулачанин, које води порекло од турске речи  hilak у значењу уво, али има и кулинарско значење, јер се односи и на врсту јела.

КРСНА СЛАВА: Свети Врачи (14. новембар)

ПОЗНАТИ: Ненад Кулачин, новинар

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (1)

Одговорите

Један коментар

  1. Slavko

    Adasevci, najvise nas ima u Sidskoj opstini i svi slavimo svetog Nikolu 19 12 i vrlo interesantno sveti Nikola je posna slava mi svi slavimo mrsno po nekim mojim saznanjima od starih nasi kazu dasmo za vreme carnojevica dosli sa kosova sandzak selo Crna Bara