Порекло презимена Стошић

3. фебруар 2012.

коментара: 67

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (67)

Одговорите

67 коментара

  1. Milica Stosic

    Ja sam Milica, rodjena u Beogradu 2001. godine, sve sto znam je da su moji preci pobegli od Turaka iz Andrijevice u Vranje, tj. u selo Stubal, opstina Vladicin Han. Deda se zvao Borivoje, a pradeda Tomislav.

  2. maki

    JAsam isto STOŠIĆ marko,deda mije bio u misaru bogata mišarska porodica Stanimir Stošić,otac Tihomir imali su 6 dece i jednu sestru ako neko nešto više zna voleo bi čuti.moj otac je sa 17 godina ptišo u Beograd gde je završio pravi i ekonomski fakultet.
    [email protected]

  3. Dejan

    Zdravo svim Stosicima/
    Ja sam Dejan Stosic , pra deda mi je Spiridon iz Grgurovce tamo mi je i otac rodjen, slavimo slavu sv Alimpije Sto;pnik
    Ako neko ima info neka se javi
    [email protected]

    • Milan Stošić

      Помаже Бог браћо у српству. Ишчитах вас све, зна ли ко за моје. Отац Драган са братом Сашом и сестром Слађаном. Од оца, мога деде Јована Стошића из Гњилана, чувеног учитеља.

  4. Momčilo

    Stošić su svi iz Pčinjskog okruga poodavno. Odakle su došli? Deda je pominjao Romanovcr ali se ne sećam u kom podtekstu.
    Kao i svi Srbi put vidi iz međe Crne Gore, Hercegovine i Raške.
    Svakako da je geneza najvećeg broja Stošića sa juga i Vranja.
    Slava Sveti Luka.

  5. Vidoje

    Postovanje svima. Moj cukundeda Stojimir Tosic rodjen je u mestu Staro Nagoricane 1875. godine. U nekom periodu izmedju 1900-1915 je migrirao u Pozarevac, odakle je celo porodicno stablo poznato. Medjutim o njegovim precima ne znam nista. Znam da mu ime oca pocinje na slovo S, jer mu tako pise na spomeniku. Slavimo Svetog Nikolu. Znam da je ovo forum o prezimenu Stosic, medjutim na forumu o prezimenu Tosic nisam pronasao apsolutno nikakva poklapanja, dok je ovde druga prica. Vidim da su spominju sela u opstini Staro Nagoricane. Verovatno se to S iz nekog razloga izgubilo ili je cukundeda odlucio da ukloni to S. Hvala unapred. Pisite mi na mejl: [email protected]

  6. Ivan Nikolic

    Poštovani, krenuo sam da se interesujem za poreklo i porodično stablo.
    Dakle, moj paradeda Stošić Nikola, doselio se, ili rodio u selu Vladovce kod Trgovišta, (Vranje, pčinjski kraj), a kasnije oženio i prizetio u Stamenove, Rusce (Pčinski kraj).
    U Vladovce je došao iz Krive Palanke u Makedoniji selo gradac. Žena baba Dena. I prešao je da živi u gore pomenute Stamenove, Rusce-Brbace.Imao je sinove Mirču, Anđela, Petra i Leftera ićerku Todoru. Bio je zantalija terzija. Pominje se da je njegov deda bio sveštenik. Ja sam unuk od Petra, i sin od Čedomira. Deda Petar se doselio u Preševo, a otac kasnije u Vranje…
    Sada smo svi u Nišu….
    Prezimema su se promenila.kasnije pa smo moj otac i ja Nikolići, dok je moj deda Petar bio Tasić. 😊
    Veliki pozdrav.